(ВІДЕО) «Ворог розстрілює все, що бачить і не бачить, навіть саперні лопати, але ми даємо цьому раду», – розповідає прикордонник «Юлій»

НАЗАД
21 квiтня 2024 09:19

Бойовий шлях прикордонника Ігоря з позивним «Юлій» розпочався ще у 2014 році.

Захисник належить до тих нескорених, хоробрих і сильних духом людей, які першими стали на захист рідної країни. Коли ворог підступно вдерся в Україну, чоловік спочатку примкнув до лав волонтерів, та згодом зрозумів, що повинен зі зброєю в руках захищати свою домівку, рідних та близьких. Майже сім місяців Ігор був розвідником та мужньо і відважно боронив країну на Новоазовському напрямку. Але ворожа куля важко поранила захисника. Пройшовши лікування та реабілітацію, за що чоловік досі дякує лікарям, він  повернувся до мирного життя та улюбленої справи, адже ще  з молодих років сів за кермо вантажного автомобіля та працював далекобійником.

Звістку про повномасштабне вторгнення Ігор отримав перебуваючи у Польщі. Розповідає, що напередодні наснився сон, що розпочалась війна. А прокинувшись під ранок, дзвінок від рідних підтвердив – почалась. Не роздумуючи, прикордонник набрав номер власниці фірми та попередив, що звільняється та повертається на Батьківщину.  

Після повернення чоловік одразу вирушив до військкомату. Та згодом мобілізувався у Могилів-Подільський прикордонний загін.

Протягом двох років, у складі бойового підрозділу, Ігор подолав не одну сотню фронтових доріг на Чернігівщині та Донеччині.

Про свій підрозділ «Юлій» розповідає з теплом та зазначає,  що за цей час  вже є достатній бойовий досвід і взаєморозуміння з побратимами, аби зупиняти ворога.   

«Ворог один і той самий, але змінилась тактика самої війни, – розповідає Ігор. – У 2014 році ворог атакував кількістю. На сьогодні вони перейняли нашу тактику, почали рахувати…але водночас продовжують робити безглузді речі».  

Прикордонник зазначає, що боротись з окупантами нелегко, адже вони розстрілюють з артилерії, мінометів, стрілецької зброї все, що бачать і не бачать, навіть саперні лопати, а ще засипають ВОГами зверху. Проте й з цим прикордонники знаходять як боротися.

Детальніше про тактику ворога на передовій, чому окупанти намагаються не попадати прикордонникам, яку «пташку» вполював прикордонник та чому не здетонувала протитанкова міна, дивіться у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси